Medicul Emilian Imbri spune că scandalul deceselor de COVID-19 este unul „fals și vine dintr-o neînțelegere a unor lucruri simple, din partea chiar a celui care l-a generat. Nu există morți mai mulți sau morți mai puțini. Mortul e o persoană care moare, fie moare datorită COVID-19, fie altor afecțiuni. Cauza de deces se stabilește de medicul curant în funcție de afecțiunile ce au dus la decesul respectiv”.

Fostul manager a relatat că atât timp cât a lucrat la „Victor Babeș”, „nu toti pacienții decedau din cauza infecției COVID-19, ci și datorită afecțiunilor cardiace, renale. Dacă este vorba de COVID-19 e raportat ca deces COVID sau nu, și se trece altă cauză. (…) Pot fi verificate foarte simplu, nu cred că sunt diferențe mari. (…) Medicii din spitale raportează, medicii de familie raportează, DSP… Aceste lucruri nu se prea amestecă. Atât de simplu se verifică încât nu se vorbea atâtea zile”.

Emilian Imbri a admis că anumite nesincronizări ar fi fost anul trecut, imediat după declanșarea epidemiei și înregistrarea primelor victime, decedate în urma infectării cu noul coronavirus.

„Să spun ce însemnau aceste raportări: fiecare din minister care avea vreo idee ne trimitea să raportăm, și a doua zi, și din două în două ore, la DSP, la Comisia centrală de alertă. Probabil până s-au pus la punct aceste platforme, nici acum nu sunt… Însă nu poți spune că nu e real”, a explicat Imbri.

„Niciodată nu am avut probleme cu raportarea deceselor, pentru că e foarte simplu. Nu ți se apre că a murit cineva, a murit. (…) Nu există diferențe atât de mari decât daca mai dorește cineva să îi mai raporteze cineva pe cei raportați. Nu exista diferență, vă asigur că rezultatele anchetei va arăta. Spitalele raportează corect toate decesele, atât a celor care mor de infecția cu SARS-CoV-2, COVID-19 cu tot ce înseamnă atingere pulmonară ș.a.m.d., și un număr mai mic de decese care survin pe perioada spitalizării și nu sunt cauze de SARS-CoV-2, nu COVID-19. Pentru că există situații când simptomatologia dată de virus nu pune în pericol viața, în schimb depinde ce boli mai are, sunt cronice și care determină moartea”, a explicat Emilian Imbri la emisiunea „Realitatea de București” difuzată, marți, LIVE pe site-ul realitateadebucuresti.net. 

Emilian Imbri, despre scandalul deceselor COVID lansat de Vlad Voiculescu: Nu pot să cred că cineva e atât de iresponsabil să arunce pe piață așa ceva

Fostul manager de spital îl acuză pe Vlad Voiculescu de iresponsabilitate pentru că a declanșat acest scandal al raportărilor false de decese COVID-19.

„E vorba de o iresponsabilitate și imaturitate pe care n-o poți explica. Eu nu pot să cred că cineva e atât de iresponsabil să arunce pe piață așa ceva, decât dacă dorești să faci rău”, a declarat Emilian Imbri, adăugând că „s-a supărat că a fost suspendat din funcție. Nu numai că dorește să facă rău, dar dorește întrețină o vrajbă între niște structuri și iată ce creează. (…) În moment de pandemie, în care România este afectată și economic, și medical, mai vii să te îmbățoșezi ba pe a ta, dacă tu nu pleci, vin eu, ba mai vii și cu <<tot eu voi fi nominalizat>>”.

„Vine cineva, un rătăcit prin sistemul de sănătate, un rătăcit, săracul de el. La Colentina spune de peste 500 de decese, păi spitalul Victor Babeș nici nu a avut 500 de la începutul epidemiei până acum. Nici nu ai 500 de pacienți internați în spital, apropo de capacitatea spitalelor. Lucrurile sunt aruncate bezmetic și iresponsabil”, a concluzionat Emilian Imbri, la în urma afirmațiilor fostului ministru al Sănătății despre raportarea falsă a deceselor de COVID-19.

Citește și Vlad Voiculescu: Sunt diferențe și de ordinul sutelor de decese în datele raportate de spitale. La Colentina sunt 500 de morți în plus

 

By admin