Miniștrii încearcă, pentru al doilea final de săptămână, să dea un exemplu pentru cetățeni. Aceștia și-au lăsat mașinile în garaj și au ales alte mijloace de transport pentru a ajunge la serviciu.

„Astazi fiind din nou vineri am ales să vin cu autobuzul. Am venit cu autobuzul și mi-am pus și o cravată verde, să transmit mesajul de vinerea verde”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.Raluca Turcan nu a mai venit cu mașina electrică împrumutată de la ministrul Mediului. A ales să se deplaseze cu metroul, însă și-ar fi dorit să vină la serviciu cu bicicleta.

„Astazi am venit cu metroul pentru că îmi propun ca prin ceea ce fac să încercăm cu toții să schimbăm obiceiurile de transport măcar o zi pe săptămână într-o primă etapă apoi poate reușim să apelăm tot mai mult la mijloace de transport care nu poluează. Cum se face mai frumos afară, îmi propun să vin cu bicicleta”, a spus Raluca Turcan.

Cseke Attila a venit la Ministerul Dezvoltării cu mașina electrică, în timp de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mers la serviciu cu autobuzul.

Cel care a instituit „vinerea verde”, Tanczos Barna, a renunțat la mașină mai devreme. Joi a mers la minister cu metroul, iar a doua zi se plimba deja la pas prin Miercurea Ciuc, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile. 

By admin