Mesajul ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, vine după anunțul de oprire a violențelor israelo-palestiniene și salută și eforturile internaționale de mediere ale SUA și Egipt.

„Implementarea și observarea (acordului – n.red.) sunt acum esențiale. Reafirm sprijinul nostru pentru soluția celor două state”, a scris, vineri, ministrul Bogdan Aurescu, pe Twitter.

I welcome t/announcement of Israel security cabinet on t/acceptance of a mutual ceasefire. Now, its swift implementation & observance are key. Appreciation for international mediation efforts and #Egypt’s essential role. I reaffirm our support for t/#TwoStates solution.

— Bogdan Aurescu (@BogdanAurescu) May 21, 2021

Aurescu a declarat și la începutul acestei săptămâni, la reuniunea extraordinară a miniștrilor de externe din UE, sprijinul față de eforturile ONU, SUA și UE, precum și ale statelor arabe din regiune, care vizează angajarea părților într-un dialog menit să faciliteze implementarea imediată a unui acord de încetare a focului. 

Cabinetul de securitate israelian a aprobat joi seară o încetare unilaterală a focului cu Hamas în Gaza. Încetarea focului are la bază o propunere a Egiptului, care a promis că militanţii din Fâşia Gaza vor înceta să mai lanseze rachete dacă Israelul ar recurge la o încetarea focului. 

Acordul de încetare a focului a intrat în vigoare vineri la 02.00. Mişcările islamiste palestiniene Hamas şi Jihadul islamic au confirmat acordul.

În aceste zile este așteptată anunțata vizită a secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în Orientul Mijlociu.

Forţele israeliene şi militanţii din Fâşia Gaza au început să lanseze rachete în urmă cu aproape două săptămâni, după zile de tensiuni cu privire la restricţiile din Ierusalim, accesul la locurile sfinte şi evacuarea familiilor palestiniene din casele din oraş, în ultimele zile de Ramadan.

ATAC la Tel Aviv – Cel puțin 3 MORȚI și peste 100 de răniți după o ploaie de rachete Hamas. RIPOSTA lui Netanyahu. SUA, mesaj de susținere pentru Israel

By admin