„Conceptul este simplu. Practic, oamenii care se află în nevoie în România astăzi primesc trei tipuri de ajutoare: este acest VMG, este alocaţia pentru sprijin familial, care se dă pentru familie, în funcţie de câţi copii sunt şi este ajutorul de încălzire.

Principala problemă a acestui sistem este că atunci când cineva din familie se angajează, toată familia pierde această alocaţie. 

Deci, practic, oamenii săraci din România sunt puşi în faţa unei alegeri dramatice”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

„Pur şi simplu, se completează veniturile pe care le câştigă din salariu, deci, practic, vom avea oameni care au salariu şi primesc şi o cotă socială. 

În momentul în care le creşte salariul, atunci descreşte plata socială treptat. Ideea e să încurajăm aceşti oameni săraci să intre în piaţa muncii, să-şi caute loc de muncă, să aibă pensie.

Noi reajustăm plăţi sociale, nu sunt bani noi, pentru ca oamenii săraci să fie îndemnaţi să-şi caute un loc de muncă, nu cum se întâmplă acum, că dacă îşi găsesc un loc de muncă pierd ce au deja”, a mai spus Cristian Ghinea.

By admin