Monica Pop: „Din punct de vedere medical, vaccinul nu te păzește de boală. Vei face o variantă atenuată a bolii COVID-19. Sunt 25.000 de vaccinați în România, care au făcut boala. Și, din păcate, ar fi și 300 și ceva de vaccinați care ar fi decedat. Orice vaccinat poate face boala și o poate și transmite. Scopul meu este unul singur, să nu fie condiționare și discriminare pentru mers la spectacol. Este discriminatoriu și ilegal. Cum poți ști că un vaccinat nu e bolnav când intră în sală? Mai mult, există contraindicații pentru vaccin. Nu a vorbit nimeni despre asta în media. O persoană care nu se poate vaccina din motive medicale nu poate să fie condamnat să nu mai meargă la spectacole?”

Monica Pop mai spune că testele anti-COVID ar trebui să fie gratuite și că prețul lor ajunge la 3-4 ori suma unui bilet de spectacol.

Monica Pop: „De ce e nevoie de certificate de vaccinare la achiziționarea unui bilet de spectacol? Sunt 20 de milioane de oameni în țara asta și doar 3 milioane de vaccinați. Ceilalți 17 milioane nu pot intra la un spectacol? Ar fi mult mai util un test anticovid. Dar au oamenii bani? De ce sunt testele cu bani? Pentru cei asigurați, costă testul de 3-4 ori ma mult decât un bilet la un spectacol. Nu mi se pare corectă această presiune care se pune pe oameni. Pentru care motiv se cere certificat de vaccinare la teatru? Eu m-am referit exclusiv la certificatul de vaccinare și la condiționările pe care le aduce acesta. Noi am făcut altfel decât țările din Uniunea Europeană. Sunt perfect de acord cu testul. Să se facă un test de salivă, la intrarea în sala de teatru. Perfect de acord cu testul, dar nu cu certificatul de vaccinare.”

Reacția medicului oftalmolog vine după ce luni, prefectul Capitalei, Alin Stoica, anunțase că vor fi organizate spectacole-experiment cu sala aproape plină, nu la capacitate de 30%, cu condiția ca participanții să fie vaccinați anti-COVID.

By admin