”S-a decis extinderea numărului de persoane pentru nunți și botezuri, vorbim de  maximum 200 de persoane în interior, cu condiția să fie vaccinați, testați sau trecuți prin boală”, a spus Arafat. 

Șeful DSU a precizat că este permisă participarea a 200 de invitați la interior, într-un restaurant sau locație de petrecere de nuntă sau botez. Acest lucru nu înseamnă că vor avea voie 200 de invitați în interior și 200 la exterior, a adăugat Arafat. 

Secretarul de stat a declarat că nu va fi permisă, în cazul nunţilor şi botezurilor, cumularea numărului de invitaţi de la interior cu al celor de la exterior, astfel încât să existe 400 de participanţi.”Ei au cerut să facem o modificare pentru interior, în sensul în care să poată să folosească sălile de nunţi care există, pentru că multă lume acolo a rezervat. Acum, în exterior, într-adevăr este 70 (de persoane, n.rED.) dar bănuiesc – şi o să discut cu colegii – că se aplică ceea ce este în interior şi pentru exterior. Dar în niciun caz nu este şi, şi. Unii au interpretat că dacă noi spunem: în exterior atâţia şi în interior atâţia, atunci facem o nuntă cu număr dublu, adică 400, şi punem afară 200 şi înăuntru 200″, a spus Arafat.

Hotărârea nr. 38 prevede:

• Creșterea numărului de participanți la nunți și botezuri până la 200 în spațiile închise, dacă toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală și se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană.

• Desfășurarea nunților și botezurilor în spații deschise fără limită de participanți, dacă se asigură o suprafață de minim 2 mp pentru fiecare persoană și toți participanții sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală.

Citește și: ”Premierul anunță prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Totuși, se relaxează anumite măsuri la evenimente”

By admin