Luni, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că nu a primit “nicio adresă oficială în această direcție”, privind un consilier onorific al Ministrului Sănătății care va avea acces la datele despre vaccinare, se arată într-un răspuns al instituției pentru un post TV.

În replică, secretarul de stat Andreea Moldovan a afirmat că a existat “un schimb de corespondență” între Min. Sănătății și INSP. Mai mult, a sugerat că n-ar fi fost nevoie de o notificare nominală.

“Noi facem accesarea bazelor de date de pe un ID comun si o parolă comună a Ministerul Sănătății, în cazul acestei adrese comune am avut toți ip-urile proprii pentru accesare. Am solicitat acces și aș vrea să fac o subliniere importantă, sunt date statistice-publice, avem cu toți acces pentru că ne privesc pe toți. INTREBARE: Cei de la INSP spun ca nu au primit nici o notificare de la M.S.? Există un schimb de corespondență între noi.”

Întrebată dacă Ștefan Voinea, din calitate de consilier onorific, avea acces, Andreea Moldovan a afirmat că ar fi avut acest drept, pentru că “în cadrul Ministerului Sănătății e o echipă și fiecare dintre noi are acces pentru că e important să colaborăm.”

Consilierul lui Vlad Voiculescu, lămuriri în scandalul suspiciunilor legate de un atac cibernetic: „Nu am transmis nimănui parola de acces”

Surse: Corpul de Control al premierului ar putea sesiza DIICOT, suspiciuni la adresa unui consilier al lui Vlad Voiculescu

By admin