Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, potrivit Comitetului Național pentru coordonarea vaccinării. 

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele de vaccin vor fi distribuite astfel: – Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze;- Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze;- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;- Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze;- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară, a precizat sursa citată. 

Până luni, 3 mai, România a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

By admin