“Declaraţiile de azi ale fostului ministru (al Sănătății – N.R.) îmi arată, o dată în plus, că premierul a luat o decizie corectă când a hotărât să propună revocarea sa din funcţie. (…) Nu vreau să comentez nişte declaraţii care sunt făcute la supărare şi care nu au niciun fel de fundament. Arată o dată în plus că au existat temeiuri foarte serioase pentru premier ca să ia această decizie, de a îmbunătăţi lucrurile în domeniul sănătăţii prin schimbarea ministrului”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Fostul premier a mai afirmat că Voiculescu n-a fost demis pentru că ar fi din alt partid, ci pentru că a gestionat slab domeniul Sănătăţi.

“Nu este vorba despre orice domeniu, ci este vorba despre cel mai important domeniu, ţinând cont de faptul că în România şi nu numai în România, în toată lumea, ne confruntăm cu pandemia de COVID-19. (…) Îi îndemn pe toţi colegii şi partenerii din coaliţie să se concentreze pe ceea ce aşteaptă oamenii de la noi, să guvernăm pentru oameni, să punem în practică programul de guvernare”, a precizat Orban.

Liderul PNL a mai precizat că nu s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis înainte de a fi făcut anunțul privind revocarea lui Vlad Voiculescu, iar solicitarea USR Plus privind schimbarea premierului Florin Cîțu nu are nicio şi că o astfel de decizie poate fi luată doar dacă toată coaliţia este de acord.

By admin