Avocata apărării, Amy Gallicchio, ceruse pedeapsa minimă prevăzută de lege, 35 de ani de închisoare, conform unor surse citate de Agerpres.

Filmul atacului parțial ratat de la metroul din New York

Akayed Ullah, în vârstă de 31 de ani şi originar din Bangladesh, a fost arestat pe 11 decembrie, imediat după ce a reuşit doar parţial să producă o deflagraţie la o oră de vârf pe culoarul dintre Times Square şi gara Port Authority – parţial, pentru că dispozitivul artizanal pe care îl avea asupra sa nu a explodat complet.

Atacul, în urma căruia patru persoane au fost rănite, iar atacatorul a suferit arsuri grave, a dus la creşterea tensiunilor, în condiţiile în care a survenit după un alt atentat, la sfârşitul lui octombrie acelaşi an, soldat cu moartea a opt oameni în sudul Manhattanului. Bărbatul care a intrat atunci cu camioneta în mulţime fusese “inspirat” tot de Stat Islamic.

Akayed Ullah Sentenced To Life In Prison For Bombing NY City Subway Station In 2017 On Behalf Of ISISADIC Sweeney: “(This) is another example … of our joint commitment to keep the citizens and visitors of New York City safe. “Full statement belowhttps://t.co/CkNSRjv0Vw pic.twitter.com/MMhuBfKUnC

— FBI New York (@NewYorkFBI) April 22, 2021

 

Akayed Ullah a prezentat scuze la şedinţa de joi şi a exprimat regrete.Ancheta a evocat o radicalizare progresivă a tânărului, venit în SUA în 2014 cu o viză de reîntregire a familiei şi domiciliat într-un cartier din Brooklyn cu o puternică populaţie originară din Bangladesh.

By admin