Polițiștii gălățeni au oprit în trafic un autoturism la volanul căruia se afal un bărbat de 38 de ani, din municipiu.

Întrucât autoturismul nu avea montate plăcuțele de înmatriculare, au fost efectuate verificări în bazele de date, constatând că acesta figurează radiat din circulație încă din data de 12 septembrie 2014, pe teritoriul statului italian, plăcuțele fiind reținute de polițiști din cursul lunii februarie a.c..

Mai mult decât atât, oamenii legii au constatat că bărbatul nu avea permis de conducere. Acesta le-a spus polițiștilor că ar fi obținut dreptul de a conduce vehicule în Ungaria, însă documentul respectiv i-ar fi fost reținu, în cursul anului 2018, deoarece era deteriorat.

Persoana în cauză a fost testată atât pentru consum de alcool, cât și pentru consum de substanțe psihoactive,  rezultat fiind pozitiv la cannabis.

La spital, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul neînmatriculat și refuzul prelevării de mostre biologice.

Întrucât bărbatul este cercetat în alte trei dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, după audieri, a fost reținut 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat organelor de anchetă cu propunerea de  arestare preventivă.

By admin