„Am discutat astăzi la Parlament cu directorul general FNGCIMM, Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba de crearea unui Fond de investiții de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de Euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 Euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activități în domeniul cercetării și inovării.

Modelul investiției de tip equity prevede finanțarea prin participarea directă a unui fond de investiții la capitalul companiilor selectate, urmând ca după o perioadă de maturizare a investiției, cuprinsă între 3 și 7 ani, fondul de investiții să decidă asupra modalității de valorificare a participației deținute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acțiunilor dobândite prin investiția inițială.

Câștigurile obținute de Fond pe perioada derulării investiției inițiale, sub formă de dividende din profit pentru acțiunile obținute sau ca urmare a vânzării participației deținute la finalul perioadei de finanțare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiții pentru finanțarea altor inițiative economice inovative.

Dezvoltarea unui Fond de investiții equity face parte din Programul de guvernare #PNL și se află în acest moment în analiză la Guvern pentru includerea în domeniul de intervenții pentru mediul de afaceri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a transmis Ionel Dancă.

By admin