Arestarea lui Morabito, unul dintre cei mai căutaţi zece infractori din lume, s-a produs în oraşul Joao Pessoa, din nord-estul Braziliei, în timpul unei operaţiuni comune a poliţiei federale braziliene şi Interpol, scriu jurnaliștii de la Agerpres.Agenţia de presă italiană ANSA a relatat că în arestare au fost implicate, de asemenea, autorităţile italiene şi cele americane. În iunie 2019, Rocco Morabito (54 de ani) a evadat din închisoarea INR situată în Montevideo unde era în aşteptarea extrădării în Italia alături de alţi trei deţinuţi.

BREAKING: mobster Rocco #Morabito, the 2nd most wanted italian fugitive, just arrested in Brazil#Ndrangheta pic.twitter.com/ufaCJoWcoh

— Simone Baglivo (@baglivo_s) May 24, 2021

El făcea obiectul unei notificări speciale de către Interpol pentru apartenenţă, între 1988 şi 1994, l o organizaţie infracţională specializată în traficul internaţional de droguri. Printre alte delicte, Morabito este acuzat de asigurarea transportului de droguri în Italia, vânzarea acestora la Milano, iar ulterior de importarea din Brazilia a 592 kilograme de cocaină în anul 1992 şi a 630 kilograme de cocaină în 1993.

By admin