”Cred că a fost o întâlnire desrul de bună. Evident, diferențele dintre cele două părți sunt destul de mari, însă am ajuns la o propunere de acțiuni care să ducă la continuitatea acestui serviciu. Nu aș vrea să intru în detalii, pentru că nu este vorba despre o soluționare a diferendului între cele două părți, nu asta era ideea, ci sunt acțiuni pe care ambele părți ar trebui să le facă pe perioada cât durează acest litigiu sau până la care se va renegocia ceva, astfel încât cetățenii să nu mai aibă de suferit. În general, soluțiile aici se învârt: o parte trebuie să presteze, o parte trebuie să mai plătească ceva, trebuie să existe dosponibilitate din partea ambelor părți. Nu am intrat pe fond efectiv în discuții pe fond despre cine și ce dreptate are, lucrurile astea se vor rezolvă în altă parte”, a spus Stoica. 

Prefectul a precizat că cele două părți vor trimite răspunsurile la propunerea discutată astăzi sau mâine. 

Întrebat dacă se impune declararea stării de alertă, Stoica a răspuns că doar dacă se va ajunge la un blocaj. 

”La momentul la care eram în ședință, nu primisem încă raportul de la Garda de Mediu.Atât timp cât părțile vor asigura continuitatea, nu se impune starea de alertă. Dacă se ajunge la un blocaj…Primăria Municipiului București trebuie să asigure contracte cu depozitare. La momentul de față este problematic, urmează să primim de la primărie instrucțiuni despre unde va fi depozitat gunoiul”, a mai spus Stoica.

Clotilde Armand a solicitat eclararea stării de alertă în sector, în urma expertizelor de la DSP și Garda de Mediu. Prefectul are însă nevoie de de raportul Gărzii de Mediu.

Reamintim că ROMPREST Service a primit, în perioada 1 iunie – 7 iunie, mai multe amenzi din partea Poliției Locale a Sectorului 1 care însumează 160.000 de lei, pe motiv că a refuzat să ridice deșeurile de pe stradă, potrivit Primăriei Sectorului 1. 

Citește și: ”Munți de gunoaie, în cel mai bogat sector. Alertă sanitară, sute de mii de bucureșteni – în pericol. Alin Stoica: “Suntem pregătiți pentru măsuri excepționale”

By admin