“Sunt reprezentant al Guvernului și voi fi informat în cel mai scurt timp. Dacă sunt necesare să fie implementate imediat (măsurile – n.r.), așa vom face. Nu trebuie să așteptăm până mâine”, a mai spus Stoica.

Cât privește situația din Sectorul 5, acolo unde edilul Cristian Popescu Piedone a luat propriile măsuri pentru a reduce infecția cu COVID-19, prefectul Capitalei a precizat că măsurile nu vor rămâne în vigoare pentru că nu respectă cadrul legal.

“Indiferent dacă sunt bune sau rele, ele nu respectă lege. Deciziile de la primărie (Sectroul 5 -n.r.) exced cadrul legal, am cerut să le retragă. A refuzat. Vom acționă în instanță, iar ele vor fi suspendate de drept”, a arătat prefectul.

Întrebat dacă măsurile propuse de DSP vor fi, la rândul lor, implementate, Alin Stoica a răspuns că acest lucru va fi posibil doar în cazul unora dintre ele: “Unele dintre ele probabil că vor fi implementate, altele nu. Ele au fost trimise și la INSP și au ajuns și pe masa Guvernului”.

Potrivit prefectului, transportul în comun, cumpărăturile, respectiv zonele cu posibile aglomerări de persoane adulte active – acolo trebuie instituie măsuri. 

Prefectul a vorbit și despre eficiența controalelor dispuse totcmai pentru a verifica graduld e respectare a măsurilor instituite de autorități până în prezent, spunând: “Măsurile sunt eficiente în măsura în care gradul de conformare e mare. Mesajul meu pentru populație este să privească aceste măsuri ca fiind de siguranță și de prevenire a îmbolnăvirilor și nu ca pe niște măsuri coercitive”.

By admin