„Ne vom uita pe date și pe previziuni și, dacă ajungem la concluzia că ne ducem spre carantinare, vom vedea dacă este cazul să luăm niște măsuri suplimentare care să prevină ajungerea acolo. 

Încercăm sa prevenim carantinarea orașului. Zilele următoare vom discuta cu DSP și alți factori să vedem dacă se impun măsuri. Nu am prăgatit un set de măsuri, ne vom uita pe date și, dacă setul de date arată că ne îndreptăm spre carantinare, să vedem ce măsuri am putea lua care să prevină ajungerea acolo.

Ar trebui să avem o discuție cu autoritățile din Ilfov, să ne pregătim împreună. Daca luam măsuri doar în București e posibil să nu fie neaparat eficiente dacă Ilfov nu ia aceleași măsuri. E posibil să fie măsuri pe regiune, dar propunerile vor veni de la DSP.

Masura carantinarii nu e luată de prefect, e aplicata cand este propusa. Vreau sa discut cu toate autoritatile. Da, una din discutii este daca impreuna cu Ilfov putem lua masuri impreuna. Nu am pregatit o serie de masuri. Masurile pe care urmeaza sa le discutam le vom discuta impreuna cu specialiștii”, a declarat prefectul Capitalei, duminică seara, la un post TV.

Discuțiile despre eventuale restricții vin în contextul în care, la bilanțul de duminică, aproape un sfert din numărul total de cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2 au provenit din București, potrivit datelor oficiale.

La nivel național au fost raportate 4383 de cazuri, din care 1179 sunt în București. Cu o rată a infectării de 5,49/mie, județul Timiș rămâne în fruntea clasamentului, urmat de Ilfov și București.

By admin