”Pasul de descreştere este undeva la 0,2 puncte procentuale. Dacă s-ar menţine aşa, şi sperăm să se menţină, putem avea speranţe că în luna mai să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare şi atunci să putem să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat, luni, la un post TV, Alin Stiuca.

Prefectul Capitalei a dat exemplu câtirva dintre noile măsuri posibile de relaxare: creşterea capacităţii – la 50% – la restaurante, săli de spectacole, dar şi spectacole drive-in cu 300 de particianţi.

Pe de altă parte, prefectul a atras atenția că există și un scenariu perismit privind evoluția situației pandemice. ”Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă de mini-vacanţă şi de acolo am putea să avem nişte efecte negative peste 2 săptămâni. Atât la mare cât şi la munte am văzut lucrul acesta. De asemenea, există factori externi, noua tulpină indiană care ar putea să se răspândească şi nu ştim încă efectale (…) Pot exista din punct de vedere probabilistic nişte efecte”.

Alin Stoica a mai afirmat că, indiferent de scenariu și de evoluța viitoare, ”vaccinarea este prioritatea numărul zero”.

By admin