“Cetăţeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuinţa sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată şi aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană şi că la locul de muncă muncea singur în birou. Secvenţierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi, 05.03.2021”, se arată într-o informare transmisă presei de Prefectura Argeș.

Rezultatul secvenţierii a fost cunoscut după zece zile de la data recoltării probei deoarece poate fi stabilit într-o perioadă de timp mai mare decât cea în care poate fi obţinut rezultatul unui test SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

“Persoana infectată nu prezintă simptome. Până în prezent nu deţinem informaţii care să susţină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă şi nici ipoteza posibilităţii transmiterii către alte persoane”, a precizat prefectul Emilia Mateescu.

Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE – VEZI AICI bilanțul Covid.

Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat, vineri, că a fost informat de laboratorul MedLife că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, noua variantă Africa de Sud – linia genetică B.1.351.

Potrivit INSP, este vorba despre o femeie din Bucureşti şi un bărbat de cetăţenie turcă “având judeţ de infectare Argeş”, asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie. 

Tulpina sud-africană a COVID a fost depistată în România! Doi pacienți confirmați – Cât de eficiente sunt vaccinurile la noua formă a virusului

Toate INFORMAȚIILE despre evoluția epidemiei de coronavirus în România: www.realitatea.net/coronavirus

 

By admin