“Depinde doar de noi să rămânem așa sau să îmbunătățim lucrurile. În această lună vom începe și etapa a treia de vaccinare. Am anunțat deja că vom primi 26 de milioane de vaccinuri doar în luna martie. Țineți minte că inițial toate vaccinurile până la finalul lunii martie trbuiau să fie de 2,4 milioane, deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem (…). Este important să continuăm această campanie de vaccinare. Am cerut și lui Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății să pregătească și dacă se poate să înceapă mai devreme etapa a treia ca să dăm posibilitatea tuturor persoanelor să se vaccineze. Dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la acea țintă de 10,4 milioane decât ne propusesem la sfârșitul lui septembrie. S-ar putea să fie în vară”, a afirmat Cîțu.

“Am cerut ca cel puțin în zonele cu număr mare de cazuri, cu carantină, cum este Timișoara, ca dacă sunt locuri libere să se permită și altor persoane să se vaccineze dacă nu vor să se vaccineze cei din etapa a doua. E o nebunie să lași locuri libere (….) cer mai multă atenție și când sunt locuri libere să-i lăsăm și pe ceilalți să se vaccineze”, a mai spus Cîțu.

Potrivit strategiei naționale de vaccinare anti-Covid, vaccinarea populației generale ar urma să înceapă în luna aprilie. Persoanele aflate în această categorie se vor putea programa în platformă după data de 15 martie.

 

By admin