Magistraţii Judecătoriei Ploiesti au respins propunerea anchetatorilor privind emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele celor 17 persoane.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Ploiesti a declarat pentru news.ro că nu a fost dispusă nicio altă măsură preventivă faţă de inculpaţii din acest dosar.

Edilul prahovean este acuzat de instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în timp ce ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi de falsificarea acestora. 

În urma scrutinului din 27 septembrie 2020, Marin Voicu, fost membru PSD, a obţinut, sub sigla PNL, 83,18% din voturi. La Consiliul Local, PNL a obţinut 76,12% din sufragii.

Procurorii prahoveni au făcut, miercuri, 18 percheziţii, inclusiv la sediul Primăriei Ciorani şi la casa primarului acestei comune, Marin Voicu, într-un dosar în care suspectează fraudarea alegerilor locale din această localitate.

După primarul Marian Voicu, au fost reținut toate cele 16 persoane cercetate în dosarul fraudei de la Ciorani. Majoritate sunt angajați ai Primăriei

 

By admin