Totul s-ar fi întâmplat duminică, pe bulevardul Aviatorilor, iar șoferii care se întreceau aveau viteze de peste 150 de km la oră, potrivit edilului. 

Ciucu a catalogat drept rușinos gestul polițistului și a anunțat că va depune o plângere administrativă față de acesta.

”Absolut rușinos serviciul Brigăzii Rutiere din București!Chiar dacă sunt primar, dacă e vreo neregulă în orașul acesta si chiar dacă nu este în Sectorul 6, mi se pare normal să umblu cu papucii de cetățean și să semnalez când ceva nu este în regulă. Sun la telefonul de serviciu, nu direct la ministru.În această seară am decis să ies la plimbare in Centrul orașului cu familia, apoi am luat-o pe jos, pe lângă Guvern și am ajuns pe Bd. Aviatorilor unde tocmai se desfășura o cursă de mașini (categoria Lamborghini) în toată regula. Motoare turate la maxim, viteze foarte mari de peste 150 km.Moment în care, na, zic să sun la Brigada Rutieră București să le spun oamenilor să știe, am zis ca ajut.Rezultatul a fost că ofițerului de serviciu, pe care l-am deranjat de Paște, a fost să mă ia la mișto. Că de unde stiu eu că mergea cu viteză, că ce, am radar…? Și mi-a închis telefonul în nas.Două chestiuni: (1) marți voi face o plângere administrativă, sper să aibă înregistrarea.(2) dacă vreodată întâlniți astfel de atitudini la Poliția Locală a Sectorului 6, vreau să știu”, a scris Ciucu pe Facebook. 

Într-o intervenție la Realitatea Plus, primarul a precizat că nu a spus cine este când a sunat la poliție pentru că vrea să fie tratat ca orice cetățean. Ciucu a subliniat și că este nevoie de o reformă în Poliție. ”Am fost ironizat și mi s-a închis telefonul. Am spus că fac același lucru pe care l-ar face orice cetățean. Îmi imaginez că cetățenii sună și poate sunt tratați în același fel. Dacă nu au funcții importante, nu sunt băgați în seamă. Am primit un telefon de dimineață de la șeful poliției M.A.I. și m-a asigurat că va cerceta situația și că va lua măsurile necesare. Polițiștii sunt foarte slab pregătiți. E nevoie de o reformă foarte serioasă în Poliție, plecând de la recrutare până la formarea profesională. În urma pensionării timpurii, oameni buni din sistem au plecat și nu au venit alții care să îi înlocuiască. Cursele ilegale de mașini nu sunt ceva întâmplător în București. Au loc pe multe dintre bulevardele municipiului, și în sectorul 6, de exemplu pe Iuliu Maniu sau bulevardul Ghencea. Noi, autoritățile, trebuie să rezolvăm problema. Dincolo de riscuri, e vorba și de liniștea populației. Nu mă opresc aici, o să urmăresc ce se întâmplă și voi depune o cerere administrativă pentru a vedea ce măsuri se iau”, a declarat primarul sectorului 6.

By admin