Autopsia a fost făcută de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie. Primele date nu indică semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Cauza exactă a decesului nu a fost identificată în urma autopsiei, dar prima ipoteză care este luată în calcul este aceea a unui episod cardiac subit, relatează ziarul italian. Pentru a oferi răspunsuri suplimentare, urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt așteptate în următoarele zile. 

Prietenii și rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forță, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără a avea reacții adverse deosebite. Soția sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la școala medie Cossato, a fost vaccinată în aceeași zi, sâmbăta trecută. A fost vaccinată și fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani, și părinții profesorului, Sergio, 85 de ani, și Lina, 81 de ani, și se simt bine, potrivit hotnews. 

Procurorul de caz a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului. Decesul acestuia a fost motivul pentru care autoritățile din regiune au decis suspendarea cu vaccinul din lotul respectiv. 

By admin