Proteste violente au avut loc în Germania față de noile restricții mult mai dure pe care Cabinetul Merkel dorește să le impună la nivel național, în timp ce epidemia crește rapid. Bilanțul total al infectărilor a depășit 3,18 milioane și cel al deceselor a ajuns la 81.086, în timp ce cazurile zilnice confirmate COVID-19 sunt în medie între 13.000 și puțin peste 16.000 în ultima perioadă. De asemenea, ministrul Sănătății, Jens Spahn, a anunțat astăzi că este îngrijorător că tot mai mulți copii și tineri, cu vârste de la 6 ani șa 20 de ani, se îmbolnăvesc în ultima perioadă, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Aproape 8.000 de germani s-au strâns miercuri după-amiază pe străzile din Berlin pentru a demonstra față de votarea noii legislații COVID-19 care oferă noi puteri Cabinetului Merkel pentru a impune restricții mai dure la nivel național, deci și la nivelul landurilor, o schimbare radicală față de cum era până în prezent, când fiecare land decidea propriile măsuri.

Manifestanții au scandat „Pace, libertate, nu dictatură!”, „Suntem oameni”, au purtat pancarte cu mesaje împotriva înăspririi legislației – „Nu unei legi care îi lipseşte pe cetăţeni de putere”.

 

SURSA: Facebook – Reuters

Au avut loc ciocniri violente între manifestanți și ofițerii de poliție după ce forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene, inițial, cerându-le, prin portavoce, răspândirea.  

Clashes erupt in #Berlin during the demonstration against the law strengthening the powers of Angela Merkel. Protesters succeed in freeing a protester who was about to be arrested. #NWO #martiallaw #COVIDIOTS #COVID19 pic.twitter.com/aKnstliSlU

— Marquis (@real_marquis) April 21, 2021

Peste 2.000 de polițiști au fost mobilizați. Au fost reținuți deja câțiva zeci de demonstranți pentru că nu respectau regulile de distanţare şi nu purtau măşti chirurgicale, potrivit restricțiilor în vigoare în acest moment în Germania.

Potrivit noului proiect care este votat în Bundestag, Guvernul naţional poate impune restricții de circulație pe timp de noapte între orele 22.00-5.00 (23.00-6.00, ora României), adunări private cu un număr redus de persoane, limitări ale activităților sportive, reducerea programului în care magazinele rămân deschise, precum și  închiderea școlilor și trecerea la sistemul online, dacă rata incidenţei COVID-19 este mai mare de 165 de cazuri la 100.000 de locuitori.

CARE sunt noile RESTRICȚII care au provocat revolta germanilor

Noul proiect promovat de Cabinetul Merkel prevede că, dacă orașele sau landurile depășesc o rată de incidență la șapte zile de 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori în trei zile consecutive, atunci autoritățile locale trebuie:

– să limiteze contactele personale dintr-o gospodărie și o altă persoană, cu excluderea copiilor sub 14 ani; excepție fac întâlnirile dintre soți sau parteneri, exercitarea drepturilor de custodie și acces.- să restricționeze circulația pe timpul nopții între orele 22:00, seara, până la 5 dimineața; exceptate fiind activitățile de tip mers pe jos, jogging, singur, până la miezul nopții, sau urgențele medicale, drumul la serviciu, asistența medicală sau îngrijire a altor persoane, îngrijirea animalelor sau alte deplasări motivate;- magazinele neesențiale trebuie să permită accesul în baza unui test COVID-19 negativ și o întâlnire. Dacă rata de incidență depășește 150, clienții pot ridica doar bunuri precomandate;  – limitarea prezenței fizice în școli dacă rata de incidență depășește 165 la 100.000 de locuitori, excepții pentru absolvirea cursurilor și a școlilor speciale.- limitarea numărului participanților la înmormântări la 30. 

Legea ar urma să fie în vigoare până la 30 iunie.

CE se întâmplă dacă trece noul proiect al Cabinetului Merkel

Dacă Bundestag-ul va adopta legea miercuri, cele 16 state federale ar putea totuși să o blocheze joi în Camera superioară a parlamentului german – Bundesrat, ceea ce este puțin probabil, comentează Deutsche Welle.

În cazul în care trece de ambele camere, landurile afectate de epidemia de coronavirus, în lumina noilor calcule, vor fi obligate să pună, imediat, în aplicare restricțiile prevăzute în noua legislație.

nu se mișcare ce nu este deloc . Cu toate acestea, acest lucru nu este de așteptat.

Dacă vor fi trecute de ambele case, districtele afectate vor fi imediat obligate să pună în aplicare noile reguli.

Asociația germană a orașelor și municipalităților a declarat că legea este importantă tocmai pentru o acceptare mai rapidă a regulilor și transmite că „este important să existe, acum, restricții la nivel național pentru a se acționa în diferite stadii de infecție”. Și șefa Departamentului de Sănătate din Berlin a declarat că țările care au reușit să controleze numărul infectărilor au aplicat restricții de acest tip, mai notează Deutsche Welle.

 

 

By admin