”PSD-ul va depune cu certitudine moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară, în funcţie de anunţul de la Cotroceni, dacă îşi asumă sau nu această coaliţie, nu Guvernul României, că noi tot vorbim de coaliţie”, a declarat Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Liderul PSD a precizat că social-democrații așteaptă mai întâi rezultatul discuțiilor din cadrul coaliției de guvernare.”Nu am zis că nu depunem moţiune de cenzură. Nu depunem astăzi o moţiune de cenzură dintr-un raţionament foarte simplu: dacă domnul Barna şi domnul Cioloş hotărăsc astăzi că vor ieşi de la guvernare, atunci moţiunea de cenzură pe care am depus-o noi nu mai are obiect”, a explicat Ciolacu.

Președintele PSD consideră că de scandalul din coaliție ar trebui să răspundă preşedintele Klaus Iohannis.”Dânsul are Guvernul său în toată splendoarea lui şi a susţinut această coaliţie. Nu cred că eu, din Opoziţie, sunt cel responsabil de ceea ce se întâmplă în România, neavând un ministru la Sănătate în perioada unei pandemii”, a răspuns Ciolacu, după ce a fost întrebat cum crede că se va rezolva criza politică. 

El şi-a exprimat îndoiala că liderii coaliţiei de guvernare vor rezolva consensual problemele pe care le au.”Care e consensul? Am văzut că se solicită ca prim-ministrul să semneze un act care este peste Constituţia României, în care prim-ministrul, ca să schimbe un ministru, trebuie să aibă toate semnăturile? Ei continuă să confunde nişte înţelegeri politice, să fie peste Constituţie şi continuă să înlocuiască Guvernul României cu o coaliţie, nu se poate acest lucru. Noi avem Guvernul României, cu prim-ministrul şi cu miniştrii, fiecare cu atribuţiile lui constituţionale”, a adăugat liderul PSD. 

Întrebat dacă deputatul PSD Alexandru Rafila ar fi o soluţie pentru postul premier, Marcel Ciolacu a răspuns că da, deoarece ar fi adus stabilitate.”Până la momentul ăsta, chiar exista o stabilitate în România, dacă ar fi fost acceptată propunerea PSD. Până la urmă, domnul Rafila, un tehnocrat, un medic de excepţie, premier şi un Guvern de uniune naţională”, a afirmat liderul social-democraților, potrivit Agerpres. 

 

By admin