Într-o intervenție la un post TV, Radu Țincu a vorbit despre riscurile adunărilor publice, situația din spitalele din România și campania de vaccinare.

“Este clar că toată lumea dorește să recapete viața normală ca înainte e pandemie. Pe de altă parte, după fiecare perioadă de sărbători, peste tot în lume a existat o creștere a numărului de cazuri. Însă, ceea ce este important e ca această creștere să nu fie substanțială și să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică. Trebuie să avem grijă, mai ales dacă vorbim de cluburi și oameni tineri, mulți dintre ei nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere ai virusului către persoane vulnerabile pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de bunici și părinți care pot avea boli cronice și există un risc de transmite către cei care pot avea o formă severă”, a spus Radu Țincu, citat de dcnews.ro.

“Din păcate, nu s-a dovedit în practică faptul că, în prezența temperaturilor ridicate, virusul se transmite mai cu dificultate. Vara trecută, spre toamnă, au existat vârfuri ale pandemiei în România. Aglomerarea unde se cântă și se dansează și unde există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale crește riscul de transmitere. Recomandarea este pentru aceste zone, să încercăm să păstrăm distanța fiică și să păstrăm măsurile sanitare”, a mai spus medicul Radu Țincu.

By admin