Radu Țincu, medic primar de Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca, a declarat, luni, că este „extrem de important să ajungem la imunizare colectivă și la cât mai mulți copii și profesori vaccinați anti-COVID-19 până în toamnă, când începe noul an școlar”.

„Avem nevoie de o imuizare colectivă până în toamnă când reîncep școlile, atât a elevilor cât și a personalului didactic, așa încât să evităm apariția unor focare în instituțiile școlare”, a declarat, luni , luni, Radu Țincu, la un post TV.

Vaccinarea copiilor este un „pas important din două perspective – în primul rând pentru că știm că persoanele tinere reprezintă o cale de transmitere a virsului în comunitate, și iată că nu puteau să se vaccineze decât tinerii peste 16 ani, și în al doilea rând, această aprobare (de către EMA – n.red.) ne arată că în tot acest an autoritățile științifice au făcut progrese în realizarea studiilor pentru acestă categorie de vârstă, mergând pe un profil de siguranță foarte bun. Autorizarea vaccinului ne arată încă o dată, fără dubiu, că studiile prezente și efectuate până în prezent arată un profil de siguranță și de eficiență foarte bun. Nimeni nu și-ar fi permis sau asumat aprobarea vaccinului pentru această categorie de vârstă decât dacă toate studiile demonstrau această siguranță și eficiență”, a mai spus Radu Țincu.

Medicul a vorbit despre cât de important este ca vaccinarea anti-COVID-19 să fie făcută în primul rând copiilor cu afecțiuni cronice: „Va fi o prioritizare în acest caz”.

Țincu a mai spus că cel mai probabil în perioada următoare și alte vaccinuri vor putea fi administrate copiilor de această vârstă, amintind de serul dezvoltat de Moderna, care are studii în fază finală pentru aprobarea vaccinului său pentru categoria de vârstă 12 – 18 ani.

De asemenea, „în toamnă, cel mai probabil, vaccinul Pfizer va fi autorizat și pentru grupa de vârstă 2 – 12 ani”, a mai declarat Radu Țincu.

Vaccinarea anti-COVID-19 a adolescenților începe în țara noastră în câteva zile, după cum a anunțat Valeriu Gheorghiță. 

Copiii pot fi programați pe plaforma online și pot merge, de asemenea, împreună cu părinții, la orice centru de vaccinare.

By admin