„Pe mine pe interesează foarte tare aspectul vaccinării în mediu rural şi în comunităţile mici si mijlocii. Acolo lumea poate fi mai uşor manipulată, pentru că oamenii nu au acces decât la o parte din canalele media, spre deosebire de zonele urbane unde oamenii pot disemina informaţiile pe care le primesc.

De asemenea, există dificultăţi practice de deplasare din diferite motive spre un centru de vaccinare. Dacă vrem să creştem rata de vaccinare simţitor în România atunci trebuie să intrăm puternic în mediul rural”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

„Oamenii sunt deschişi la vaccinare dar trebuie sa fim printre ei pentru că aşa cum nu îşi permit să îşi plătească transportul pentru un curs de calificare sau pentru un loc de muncă nu îţi permit să îşi plătească transportul pentru a se vaccina pentru ca asta este abordarea. Trebuie să se facă eforturi, cu DSP cu Consiliul Judeţean cu autorităţile locale şi să se facă caravane mobile care sa intre în mediul rural şi să vaccineze persoanele care vor să se vaccineze. Vaccinuri sunt, am întâlnit oameni şi tineri şi vârstnici dispuşi să se vaccineze dar trebuie să venim în sprijinul lor”, a mai declarat Raluca Turcan. 

By admin