Doctor Chae este o educatoare care consideră că învățătura schimbă viețile oamenilor și că nu este niciodată prea târziu pentru a acumula noi cunoștințe. Chae are cursuri de pregătire pentru strategii de învățare și are un blog unde împărtășește sfaturi pentru părinți. Sfaturile nu sunt doar simple teorii, întrucât Doctor Chae este și ea mamă și îi place să își expună pe Twitter perspectiva asupra maternității, relatează boredpanda.com.

Una dintre postările sale de pe Twitter a ajuns virală, însumând mai mult de o sută de mii de aprecieri. În această postare, Chae a explicat că fiica ei era nerespectuoasă cu ea și nu înțelegea de ce, așa ca a întrebat-o ce este în neregulă. Fetița nu a răspuns, așa ca Chae a insistat, spunându-i că nu o poate face fericită dacă nu știe ce o deranjează. Apoi mămica a încercat o altă abordare: “De ce te porți astfel cu mine? Ce s-a întâmplat?”

Doctor Chae își încuraja fiica să își analizeze sentimentele și să înțeleagă motivul comportamentului ei nepotrivit. Dar fetița a dat un răspuns în care ne regăsim mulți dintre noi: “Nu știu.” Uneori emoțiile preiau controlul și nici nu îți poți explica de ce, urmând apoi regretul față de lucrurile pe care le-ai spus sau făcut in mod impulsiv. 

Inteligența emoțională este la fel de importantă ca educația academică. Să știi motivele care pot duce la unele emoții puternice te poate ajuta să le controlezi, să te adaptezi și să scapi de stres. Și nu doar atât, dar inteligența emoțională te poate ajuta să empatizezi cu alții, să gestionezi conflicte și să lucrezi cu alți oameni. Cunoașterea acestor lucruri de la o vârstă fragedă ajută enorm, deoarece copiii asimilează extrem de repede, chiar dacă nu pot defini ceea ce învață.

Mămica nu doar că și-a ajutat copilul să fie conștient de propriile emoții, dar i-a și mărturisit că uneori se simte și ea la fel. Este un sentiment groaznic să crezi că ești singurul care are anumite trăiri, așa că este esențial să fii liniștit și înțeles de o persoană atât de importantă în viața ta. În plus, este important să știi că poți cere sfaturi care să te ajute să îți rezolvi problema. 

De data aceasta, mama a răspuns strigătului de ajutor al fiicei sale sfătuind-o să nu fie impulsivă, ci să verbalizeze starea în care se află și să ceară timp pentru a se calma până se simte pregătită să vorbească. Pare ceva extrem de simplu, însă trebuie spus pentru că nimeni nu știe cum te simți cu adevărat și nici nu-și poate da seama prin ce treci în unele momente. 

Se pare că fetița s-a calmat după ce au exersat împreună ce să spună când este supărată. Cel mai important este însă că mama i-a câștigat încrederea fiindcă nu a țipat la ea și nu a pedepsit-o, învățând-o în același timp o lecție pentru ca situția să nu se mai repete. 

În comentarii, internauții s-au arătat impresionați de reacția mamei și i-au transmis că și-ar fi dorit ca părinții lor să fi făcut același lucru și că vor încerca să folosească aceeași abordare cu propriii copii. 

By admin