“Postul negru, doar cu apă, reprezintă un post extrem de restrictiv. Nu poate fi adoptat de orice persoană. Trebuie văzut dacă există boli cronice pentru că organismul uman are nevoie de calorii, de protoine. Este dificil de explicat din punct de vedere medical. Organismul are nevoie de un minim de calorii pentru a funcționa.

Postul negru poate fi o variantă pentru o perioadă scurtă de timp, de o zi, spre exemplu. Poate să normalizeze glicemia, niveul colesterolului în sânge.

Din punct de vedere medical, nu putem recomanda postul de 40 de zile sau postul doar cu apă pe o perioada lungă de timp la persoanele cu boli cronice, la persoanele vârstnice”, a afirmat Țincu, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Potrivit medicului, postul înseamnă o punere în repaus a organismului, de aceea trebuie să avem grijă la ce mâncăm după această perioadă de post pentru a nu ajunge la spital.

“Dacă 40 de zile organismul a intrat în stare de stand by, dacă vom mânca deodată proteine și lipide, putem avea probleme cum ar fi senzația de balonare, dar și probleme mai grave, cum ar fi pancreatită acută, crize biliare. Le recomandăm oamenilor să înceapă alimentarea în mod progresiv și echilibrat pentru a nu ajunge la spital”, a mai spus mediul primar ATI.

By admin