Gosiame Thamara Sithole a născut luni seară, într-un spital din Pretoria. Aceasta a spus că doi dintre bebeluşi nu au putut fi detectaţi la RMN.

Tatăl copiilor, Teboho Tsotetsi, a declarat pentru presă că soția sa era însărcinată în șapte luni și zece zile și a născut șapte băieți și trei fetițe. Cei doi mai au împreună doi copii, gemeni. 

Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a precizat că este o situaţie mai puţin obişnuită, asociată de obicei tratamentelor de fertilizare, însă mama copiilor a asigurat că nu este cazul şi pentru ea.

”Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare. Riscul este dat de faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici. Copii se nasc foarte mici, cu şanse de supravieţuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru”, a explicat medicul. 

În urma aducerii pe lume a celor zece bebeluși, mama sud-africană o depăşeşte pe femeia din Mali, Halima Cisse, care a născut nouă copii după ce a fost evacuată din precauţie din ţara sa, la începutul lunii mai anul acesta. Aceste naşteri multiple vor doborî recordul celor mai mulţi bebeluşi care au supravieţuit unei naşteri şi care era deţinut, din 2009, de americanca Nadya Suleman, care a adus pe lume opt copilaşi, potrivit Agerpres.

 

By admin