„Funcția asta nu are atâta putere cât ar putea să creadă cineva. Mă uitam astăzi (marți – N.R.) că le explicam… vă dați seama că este o glumă să dai 3-4 minute unui Avocat al Poporului să își prezinte un raport de un an de zile, munca unui întreg colectiv, că nu e doar munca mea… Dar când le explicam, la un moment dat, celor din comisie, le vedeam ochii, că era toată lumea cu mască, dar din ochi mă urmăreau. Era evident că nu aveau nici cea mai mică idee ce înseamnă această funcție, ce înseamnă să fii un Avocat al Poporului. Funcția este o funcție de mediere între un om care consideră că drepturile și libertățile lui au fost încălcate și o autoritate administrativă”, a declarat Weber, la un post TV.

Avocatul Poporului a mai indicat și postura neplăcută pe care și-a asumat-o prin funcția pe care o deține și poziționarea pe care a avut-o în perioada pandemiei.

„Mi-am asumat și niște riscuri, de exemplu să fiu o persoană neplăcută multora, nu doar a oamenilor politici, ci și a oamenilor simpli, care nu au înțeles și s-au lăsat păcăliți de o retorică din păcate pornită de la politic, apoi preluată de presă. Nu eu i-am numit pe medici într-un anumit fel. Eu am foarte mulți medici care mă susțin și cu care am colaborat foarte bine”, a afirmat Avocatul Poporului

Weber a relatat că în urma atacurilor politice la adresa sa au fost momente, în timpul pandemiei, când a fost hărțuită la propriu.

„Se strigă după mine pe stradă, în magazine. Toată retorica pe care ați auzit-o spusă de diferiți politicieni a fost preluată, s-a viralizat”.

Comisiile juridice reunite au respins, marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pentru anii 2019 și 2020. Acesta este primul pas spre demiterea lui Renate Weber, urmând ca plenul reunit să voteze raportul comisiilor.

 

By admin