Consultantul politic Miron Mitrea nu crede în declarațiile primarului Clujului, Emil Boc, referitoare la susținerea entuziastă a premierului Florin Cîțu pentru președinția PNL. 

Când doi se ceartă, al treilea câștigă, crede Miron Mitrea, care vede în susținerea declarată o mișcare strategică prin care se stimulează conflictul între premier și președintele actual al PNL. Orban are prima șansă. Se ascut săbiile și se mizează pe slăbirea lui Ludovic Orban, care să între obosit în cursa care contează. 

În cadrul emisiunii “Culisele Puterii”, de la Realitatea Plus, Miron Mitrea a amintit că Emil Boc și-a început cariera în calitate de șef de cabinet al deputatului FSN de Cluj Ionel Roman. După scandalul privind finanțarea din Grecia a FSN, Petre  Roman i-a cerut lui Ionel Roman să se retragă, dar i-a permis “să pună un băiat de încredere”. 

Ionel Roman l-a ales pe Emil Boc, povestește Miron Mitrea, nominalizare față de care Petre Roman s-a arătat mai mult decât neîncrezător. 

Dar Ionel Roman a insistat. Rezultatul a fost că s-a trezit scos în decor chiar de omul pe care în crescuse. Emil Boc s-a debarasat de Ionel Roman când a ajuns la decizia politică și l-a trecut candidat pe listele pentru Senat, mandat pentru care nu erau suficiente voturi în județul Cluj. 

Peste ani, Emil Boc a trecut drept premierul de incredere al lui Traian Băsescu. S-a mers până acolo încât “bocul” a devenit unitate de măsură a slugărnicie, a slugărniciei credincioase pentru publicul larg. A slugărniciei pragmatice pentru cri atenți la detalii. Emil Boc i-a rămas loial fostului președinte Traian Băsescu doar cât drumul era la deal. Când fostul președinte a început să piardă susținerea statului paralel și când Traian Băsescu a încercat să o susțină pe Elena Udrea, Emil Boc s-a întors cu PDL în barca liberală. 

Citește continuarea pe realitateadinpsd.net

By admin