Comitetul de siguranţă al EMA va revizui în continuare informaţiile mâine şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a concluziona informaţiile colectate şi pentru a stabili orice alte acţiuni care ar putea fi necesare.„Comitetul de securitate al EMA va examina informaţiile mai detaliat mâine (marţi-n.red.) şi a convocat o reuniune extraordinară joi, 18 martie, pentru a ajunge la o concluzie asupra informaţiilor colectate şi asupra oricărei alte acţiuni care ar putea fi necesară”, a anunțat agenția europeană, într-un comunicat de presă.

În timp ce investigaţia sa este în desfăşurare, Agenţia Europeană pentru Medicamente rămâne de părere că beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de reacţii adverse.

Reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat că marți organizează o reuniune specială a experților săi în vaccinare pentru a studia siguranţa vaccinului produs de AstraZeneca.

Citește și Organizaţia Mondială a Sănătăţii, reuniune de urgență marți pentru analizarea siguranței vaccinului de la AstraZeneca

După ce numărul țărilor europene a ajuns la 17, după ce Germania, Spania, Italia și Franța au anunțat luni că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, OMS a lansat un apel pentru a nu se întrerupe.

Citește și Suspendări pe bandă rulantă la vaccinarea cu AstraZeneca! După Germania, Franța, Italia și Spania anunță oprirea administrării vaccinului

Organizația Mondială a Sănătății a făcut luni un apel la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse.

By admin