Se reiau negocierile pentru bugetul Capitalei, mai ales că premierul Florin Cîțu și vicepremierul Dan Barna, copreședinte USR-PLUS, au anunțat că se vor implica personal pentru deblocarea discuțiilor.

USR-PLUS a cerut dreptul de semnătură pentru viceprimarul care coordonează domeniul Sănătate, susținut de fostul ministru Vlad Voiculescu, ceea ce ar împiedica demararea reformei în acest sector. Mai mulţi politicieni din coaliție dar și din Opoziție au acuzat USR-PLUS că nu a votat bugetul Capitalei tocmai pentru că Horia Tomescu nu ar avea drept de semnătură.

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins, în urmă cu o săptămână, în şedinţa Consiliului General, cu 17 voturi ”pentru”, 22 ”împotrivă” şi 14 abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a declarat atunci că este complet nemulţumit de faptul că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor. El a sus că este „uluit”, mai ales că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS, iar în condiţiile în care USR-PLUS a decis să nu mai susţină bugetul, aşteaptă ca Alianţa să vină cu propria variantă de buget.

USR-PLUS a transmis marți că ”motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”, de vină fiind ”practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive”, adăugând că „minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix”.

„Motivul pentru care Bucureştiul a ajuns de facto în faliment este minciuna. Practica de a creşte cheltuielile la umbra unor venituri fictive. Tot creştem cheltuielile, dar pentru că ştim că nu avem loc de ele în buget, minţim oficial pe toată lumea crescând veniturile din pix. Nimic bun nu va veni vreodată din minciună”, a transmis USR-PLUS București, marţi, pe Facebook.

Consilierii generali ai formaţiunii apreciază că, fiind la început de mandat trebuie să fie oneşti „şi să construim pe curat. Nu putem trăi la nesfârşit pe datorie. Nu putem creşte cheltuielile la nesfârşit. Primarul nu cheltuie banii lui, cheltuie banii contribuabilului, luaţi de stat prin taxe şi impozite. Felul cum aşezăm lucrurile acum este felul cum vom guverna patru ani de zile. Dacă alegem să închidem ochii, care mai este diferenţa între noi şi cei care au guvernat dezastruos până acum?”.

Reprezentanţii USR-PLUS Bucureşti fac acuzații grave la adresa primarului general Nicușor Dan.

„Nu putem accepta practicile pe care le criticam la primarul PSD, Gabriela Firea. La doar 6 luni de la alegerile locale când o criticam pentru un buget chiar mai mic decât cel propus pentru acest an, ni se cere acum votul pentru o minciună. Aceste bugete fanteziste sunt motivul pentru care Bucureştiul a ajuns în faliment. Trebuie să le punem stop. (…) 

O sumă foarte mare, mult peste cât au majoritatea ministerelor. Chiar dacă luăm în calcul inflaţia (care nu va fi chiar atât de mare) şi mergem pe presupuneri foarte optimiste, ajungem la sume de sub 5 miliarde de lei. Chiar şi rotunjind, tot nu putem depăşi suma de 5 miliarde de lei. 5 miliarde de lei ne permit şi să tăiem risipa mare din primărie. Ne permit şi să tăiem corupţia din administraţie. Şi ne permit, mai ales, să ieşim din minciună”, spune USR-PLUS București.

By admin