Ministrul Muncii a precizat că angajările vor fi făcute pe o perioadă determinată, iar salarizarea va fi asigurată din fonduri europene. ”Pe pensii am găsit deja soluţia şi va fi pusă în practică. Vom dubla practic personalul din casele de pensii pe o perioadă şi îi vom plăti din fonduri europene pentru că sunt parte dintr-un proces esenţial de reformă a pensiilor în România şi vom putea accesa finanţare europeană”, a declarat Turcan, la Botoșani.

Softul pentru evaluarea pensiilor a devenit funcțional. Cât va dura procesul de colectare a datelor

Ministrul și-a exprimat îngrijorarea privind resursa umană care trebuie recrutată, una dintre soluții fiind reangajarea personalului instituţiei aflat acum la pensie.”Am cerut prin CNPP şi direct, prin discuţiile pe care le-am avut la nivel de judeţe, să se gândească deja de unde să ia aceşti oameni, pentru sunt foarte importanţi. Gândiţi-vă că pe mâinile lor intră dosare care au 50 de câmpuri de analiză în softul pe care l-am creat deja şi orice greşeală acolo poate să ducă la o calculare distorsionată a pensiilor. E o provocare să găsim oameni buni. O soluţie este să aduci oameni care au mai lucrat în casele de pensii şi s-au pensionat”, a adăugat Turcan.

Citește și: ”Raluca Turcan anunță câte dosare de pensie au fost evaluate pentru RECALCULARE: ”A fost posibil în doar o săptămână!”

By admin