În mesajele obținute de Daily Mail din laptopul fiului președintelui Statelor Unite, se arată că Hunter Biden a fost cel care i-a făcut legătura lui Puiu Popoviciu cu fostul director FBI Luis Freeh, în 2016.

„Îți mulțumesc Hunter că ne-ai recomandat lui Gabriel. Am vorbit deja cu el și urmează să ne întâlnim”, i-a scris Freeh lui Hunter Biden pe 8 iulie 2016. Chiar în ziua în care cei doi și-au scris, Puiu Popoviciu l-a anunțat deja pe Louis Freeh că o decizie a Curții Constituționale a României i-ar putea fi de folos în cazul său.

Un alt mail de la Louis Freeh trimis către mai mulți destinatari printre care și Hunter Biden avea să informeze faptul că instanțele din România au refuzat cererea DNA de a emite mandate de arestare pe numele magnatului israelian Benny Steinmetz, cunoscut drept prințul diamantelor. Fostul șef FBI a scris că ar trebui să obțină informații și despre acest caz care ar putea fi foarte folositor pentru ei.

Benny Steinmetz este omul de afaceri israelian care a fost implicat în afacerea Roșia Montană și condamnat în decembrie anul trecut în România la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării ilegale din Ferma Băneasa – același dosar în care și Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare în august 2017. El nu a făcut nicio zi de închisoare în România.

Tot în 2016, pe când Joe Biden era vicepreședinte în Statele Unite, Louis Freeh a adus vorba despre o donație de 100.000 de euro pentru copiii lui Beau Biden, fratele lui Hunter care a murit de cancer.

În 2016, șeful FBI îl înștiințase pe Hunter Biden că urma să aibă o întâlnire și cu directorul SRI, generalul Florian Coldea în care să constate situația lui Puiu Popoviciu, prescurtat „GP”. „Până acum, DNA nu a fost de acord cu solicitarea noastră de a ne întâlni, dar s-ar putea să o facă odată ce ne consultăm și cu SRI” – a scris fostul șeful FBI, Louis Freeh.

Ulterior, fostul șef al FBI îi scria lui Hunter Biden că a avut o întâlnire la București cu directorul SRI și speră că acest lucru ar putea avea un efect pozitiv asupra cazului.

Acum, fugarul Puiu Popoviciu se află la Londra, în procedură judiciară privind predarea către România. Anul trecut, în iulie, o curte din Marea Britanie a decis predarea lui Popoviciu la București, dar sentința nu este definitivă și se așteaptă judecarea recursului de omul de afaceri.

By admin