„Nu cunosc. Mă îndoiesc. Mă îndoiesc pentru că este posibilitatea să aibă altă perioadă de raportare. Insist că raportările Ministerul Educației nu sunt greșite pentru că sunt raportate de fiecare școală către inspectorat, iar apoi către minister prin Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România. Și mizez pe responsabilitatea fiecărui director de școală care raportează în mod corect. Sunt 17.000 de școli în România și ele centralizează datele în acest sistem”, a declarat Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit ministrului, situația s-ar putea datora unei perioadă de raportare asemănătoare, “dar nu exact aceeași”, iar “pe de altă parte este într-adevăr posibil să avem cazuri de elevi infectați care nu anunță la școală că lipsesc din această cauză, că sunt infectați, și atunci școala nu are de unde să unde să știe de ei și poate să știe DSP-ul”.

“Poate fi și aceasta o explicație, dar oricum 181, 241, sunt 3 milioane de elevi în România, nu sunt diferențe îngrijorătoare”, a afirmat Cîmpeanu.

Vă reamintim că Ministerul Educației a publicat luni, 15 martie, situația epidemiologică în școlișcoli. Mai exact, vorbim despre numărul total de cazuri la nivel național, înregistrate în unități de învățământ, în perioada 8 – 15 martie 2021.

Astfel, potrivit datelor furnizate de MEC, situația arată astfel:

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216

Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1-10 martie):

Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)Personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)Clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209.

Cât privește DSP București, instituție care publică zilnic situația cazurilor de infectare din școli, datele arată astfel:

8 martie – 75 elevi infectați9 martie – 57 de elevi10 martie – 3011 martie – 3412-14 martie (weekend) – 4515 martie – 82

În total, vorbim, astfel, despre 323 de elevi infectați cu virusul SARS-CoV-2 în Capitală. 

By admin