”Este nevoie de școli noi mai ales în mediul urban, care are școli suprapopulate. Există nouă școli care învață în trei schimburi. E un lucru foarte greu de acceptat. Fiecare școală care va renunța la trei schimburi va fi un succes”, a spus Cîmpeanu marți, în cadrul unei dezbateri privind digitalizarea, întrebat unde vor fi construite cele 50 de școli noi prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul Educației a vorbit și despre lipsa laboratoarelor. Acesta a anunțat că se lucrează la caietele de sarcini, dar problema este legată de spații.”Legea 1 (Legea educației din 2011 – n.red.), cu toate rezultatele benefice, a făcut în așa fel încât, odată cu venirea clasei pregătitoare, s-a renunțat la aproape toate laboratoarele de fizică, chimie, biologie”, a adăugat ministrul. 

Cîmpeanu a dat detalii și despre proiectele pe digitalizarea educației din PNRR.”Vizează formarea resurselor umane – 100.000 de cadre didactice, formare reală, cadrele didactice să aibă competențe reale; 1175 de smart lab-uri, la care se adaugă componenta digitală; 1000 de ateliere cu simulatoare pentru învățământul profesional și tehnic; 1000 de laboratoare informatice, pe care dorim să le realizăm în școli cu risc crescut de abandon. Toate înseamnă 1,13 miliarde euro. E o provocare pentru a reuși integrarea eficientă a acestor resurse. E nevoie de o organizare sub forma unei legi care să lămurească relațiile între actori. Aceasta se va încheia foarte curând la nivel de România Educată”, a explicat ministrul, potrivit hotnews. 

By admin