Potrivit ministrului, pensiile magistraților vor fi în continuare ”bune”. Acesta a subliniat că nu vrea să transmită un semnal că le vor fi tăiate pensiile, precizând că vor fi eliminate inechitățile.

”Pe 11 mai vom avea o întâlnire la Ministerul Muncii, unde vom discuta pe chestiunea pensiilor magistraţilor, împreună cu reprezentantul CSM, cu reprezentanţii Înaltei Curţi şi ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Lucrurile sunt discutate foarte aşezat şi foarte atent, astfel încât să găsim soluţia optimă şi pentru sistemul judiciar şi pentru societate.Vom face în aşa fel încât să stimulăm magistraţii să-şi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare şi să eliminăm anumite inegalităţi, anumite inechităţi care sunt văzute de departe de societate. Adică ideea că pensia poate depăşi considerabil ultimul salariu, aceasta este o idee care e în discuţie acum şi asupra căreia trebuie să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de inechităţi pe viitor”, a spus Stelian Ion. 

Întrebat dacă din valoarea pensiei unui magistrat ar putea fi tăiată o parte care nu ţine de contributivitate, ministrul a răspuns că, în urma eliminării inechităților, pensiile acestora vor rămâne ”decente”.”Pensiile vor fi decente, vor fi pensii bune pentru magistraţi. Nu vreau să transmitem un semnal către magistraţi că ne apucăm să tăiem pensiile şi să rămână cu pensii mici, dar anumite diferenţe, anumite decalaje trebuie corectate. Ele vor fi făcute cu sistemul judiciar la masă, cu CSM-ul, cu instanţele, respectând şi deciziile Curţii Constituţionale, dar dând şi satisfacţie opiniei publice, care a constatat foarte clar, care vede anumite diferenţe care nu mai pot fi acceptate pe viitor”, a adăugat ministrul, potrivit hotnews. 

 

By admin