Italia și Franța au anunțat luni că suspendă vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, la scurt timp de la anunțul oficial al Germaniei. 

Reamintim că săptămâna trecută, joi, Italia a anunțat că a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca doar a două loturi considerate „cu probleme”. 

Guvernul federal a anunțat că respectă recomandarea Institutului „Paul Ehrlich”, astfel că suspendă vaccinările cu produsul de la AstraZeneca. Ministerul Sănătății a precizat că sistarea vaccinării împotriva COVID-19 cu AstraZeneca este o măsură de precauție.

Decizie de ultimă oră în Germania! Vaccinarea cu AstraZeneca împotriva COVID-19 a fost OPRITĂ

Măsura vine după ce și alte țări europene au suspendat vaccinarea cu acest ser din cauza unor suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele imunizate cu el. AstraZeneca a transmis, însă, că nu există dovezi științifice care să ateste o legătură între vaccinarea cu serul produs de companie și un risc crescut de tromboze. Compania anglo-suedeză spune, totuși, că vor fi reanalizate toate datele de siguranță disponibile.

Organizația Mondială a Sănătății a făcut luni un apel la țările lumii să nu întrerupă campaniile de vaccinare și imunizarea cu serul AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse.

„Conform ultimelor date, nu există dovezi că incidentele au fost cauzate de vaccin și este important ca aceste campanii de vaccinare să continue ca să putem salva vieți și să oprim apariția cazurilor grave”, a spus purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier.

 

By admin