Se pare că printre motivele tensiunilor din interiorul coaliției de guvernare s-ar afla și decizia premierului slovac, Igor Matovic, de a achiziţiona doze de vaccin rusesc Sputnik V, decizie luată fără niciun fel de consultare. Unul dintre partide a ameninţat că va părăsi coaliţia, iar altul a cerut o remaniere, relatează Agerpres.ro.Criticii lui Matovic au spus că Slovacia ar fi trebuit să aştepte mai întâi ca Uniunea Europeană să aprobe vaccinul rusesc și abia apoi să ia decizia de achiție.”Două partide din coaliţie au făcut din demisia mea o condiţie pentru ca ei să rămână în coaliţie. În această situaţie, cred că nu este cazul să ne certăm… Eu nu stau lipit de scaunul meu (de ministru)”, a declarat ministrul Sănătăţii în timpul unei conferinţe de presă.

Retragerea lui Marek Krajci va fi “graduală” şi va dura câteva săptămâni, pentru a permite derularea vaccinării cu Sputnik V, spune premierul slovac. 

Țară cu 5,5 milioane de locuitori, Slovacia a înregistrat 331,571 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei și până în prezent și 8,244 de decese.

By admin