Alerta a fost dată în jurul orei 10.45, când a fost solicitată intervenția pompierilor militari pentru salvarea unui copil în vârstă de aproximativ 2 ani. Acesta plângea în hohote, era încuiat, de aproximativ 15 minute, într-un autoturism aflat într-o parcare de pe strada Griviței din Oradea.  

În timpul verii, chiar și câteva minute într-o maşină închisă, pot să fie fatale pentru cei mici, a transmis ISU Bihor.

Pentru salvarea micuțului, au fost mobilizați de urgență, pompierii Detașamentului 1 Oradea, însă nu s-a mai impus intervenția salvatorilor, întrucât tatăl copilului ajunsese la fața locului chiar în momentul sosirii echipajelor.

„Din fericire, în acest caz, copilul a fost teafăr, dar deznodământul putea fi diferit, dat fiind faptul că temperaturile specifice acestei perioade sunt ridicate, iar în interiorul unui autoturism acestea pot crește rapid, depășind limita suportabilității.  

În acest context, pompierii militari bihoreni, atrag atenția adulților să nu închidă, sub nicio formă, copiii în autoturism, în perioadele caracterizate prin temperaturi ridicate, chiar dacă autovehiculul este parcat la umbră”, potrivit realitateadeoradea.net.

By admin