Reacția vine după ce Adina Vălean și-a exprimat bucuria că avionul Ryanair deturnat de Belarus și-a continuat zborul, chiar dacă era fără jurnalistul disident Roman Protasevici.

”Mă alătur evident omologilor parlamentelor Europei pentru a cere sancțiuni semnificative și imediate împotriva Belarusului, dar și suspendarea zborurilor cu această țară, în urma acestei încălcări a normelor de drept, care ar putea costa viața unui om.

Consider mai mult decât scandaloasă reacția lașă a comisarului european pentru Transporturi, care s-a bucurat că avionul deturnat a putut decola din nou de la Minsk fără pasagerul arestat de autoritățile bieloruse”, a scris Jean-Louis Bourlanges pe Twitter.

Mon communiqué à la suite de cette atteinte inqualifiable aux règles de droit, qui coûte aujourd”hui sa liberté, et peut-être demain sa vie, à un homme. #Bielorussie @TomTugendhat @CharlieFlanagan pic.twitter.com/ANi57oeXaK

— JLBourlanges (@JLBourlanges) May 24, 2021

Acesta a adăugat că, deși nu are obiceiul de a cere capete în cazul unor gafe politice pasagere, acum conștiința îi spune că se impune demisia sau demiterea comisarului european pentru a evita ca această rușine să afecteze imaginea instituțiilor europene. 

Citește și: ”Gafă de proporții a comisarului european Adina Vălean, după deturnarea unei aeronave de către regimul Lukașenko”

By admin