Ancheta, deschisă de o unitate specială a poliției germane, a fost coordonată de Europol și s-a desfășurat în colaborare cu poliţiile olandeză, suedeză, australiană, americană şi canadiană.

”Platforma avea acoperire internaţională şi era folosită pentru schimburile de pornografie cu minori între membrii săi”, în principal fotografii sau înregistrări video cu abuzuri comise asupra unor băieţi. Printre acestea figurau ”imagini cu abuzuri sexuale grave asupra a trei copii”, a precizat poliţia.

Trei germani au fost arestaţi. Un altul, care locuieşte în Paraguay, face obiectul unui mandat de arestare internaţional pe baza căruia ar trebui predat autorităţilor germane. Identitatea acestora nu a fost făcută publică. Cei trei suspecți, cu vârste de 40, 49 şi 58 de ani, sunt bănuiţi că administrau platforma. În plus, ei se ocupau de gestionarea reţelei şi erau însărcinaţi “cu urmărirea clienţilor”, potrivit poliţiei. Al patrulea suspect, în vârstă de 64 de ani, este bănuit că ar fi fost unul dintre utilizatorii cei mai activi ai platformei şi că ar fi postat peste 3.500 de mesaje, potrivit Agerpres. 

 

By admin