Agenția europeană pentru medicamente (EMA) a dat undă verde pentru aprobarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de BioNTech și Pfizer pentru copii cu vârsta de peste 12 ani.

Anunțul a fost făcut de EMA vineri,  la Amsterdam, transmite FAZ.net.

Este primul vaccin din UE care este aprobat și pentru persoanele sub 16 ani.

Vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe foarte repede în România după aprobarea de la Agenția Europeană a Medicamentului. Anunțul a fost făcut joi de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. 

Vaccinarea copiilor din România împotriva COVID-19 va începe foarte repede – Ce spune ministrul Sănătății despre acordul părinților

Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe în prima parte a lunii iunie, chiar de săptămâna viitoare. Șeful CNCAV a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 pentru copii va avea loc în centrele existente, dar doar în acelea care au vaccin de la compania Pfizer și prin cabinetele medicilor de familie.

Remintim că un maraton de vaccinare pentru copii organizat în România în zilele de 31 mai și 1 iunie, pentru a marca Ziua copilului. 

Începe vaccinarea anti-COVID-19 la adolescenți! Ce le spune Valeriu Gheorghiță părinților care refuză

By admin