Apelul a fost lansat înaintea unui summit UE în care se va discuta despre astfel de măsuri, reuniune programată pentru luni, 24 mai, la Bruxelles.

“Cei responsabili pentru deturnarea aeronavei Ryanair trebuie să fie sancționați”, a transmis duminică seara pe platforma Twitter dna von der Leyen, adăugând că liderii europeni vor discuta luni despre natura măsurii pe care o vor lua.

“Jurnalistul Roman Protasevich trebuie eliberat deîndată”, a mai adăgat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Radio România Actualități.

Belarus a forțat aterizarea unui avion la Minsk! La bordul avionului Ryanair se afla cel mai activ protestatar al regimului de la Minsk, Roman Protasevici. Printre cei peste 100 de pasageri sunt și 5 români. Este pentru prima oară când un avion civil privat este DETURNAT. Au apărut și primele reacții din partea comunității internaționale. Liderii UE au cerut decolarea de urgență de pe aeroportul din Minsk, pentru continuarea călătoriei de la  Atena a cursei către capitala Lituaniei. După peste o oră, avionul a decolat către Vilnius, fără 6 oameni la bord. Comisarul european Adina Vălean a anunțat că încă nu se poate confirma oficial prezența unor cetățeni români, dar, „pe surse”, ar fi câțiva români.  

By admin