Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman a transmis că decizia de a începe revizuirea continuă are la bază rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale celor clinice. Potrivit sursei citate, vaccinul stimulează producţia de anticorpi împotriva coronavirusului şi, prin urmare, poate fi eficient împotriva Covid-19. 

Vaccinul Sinovac conţine virusuri inactivate (moarte) de Sars-Cov-2 pentru a stimula corpul uman să producă anticorpi. Până acum a fost autorizat în China, Indonezia, Brazilia şi Turcia. Rezultatele mai multor studii au arătat că serul are o eficacitate între 50% și 90%. 

EMA nu a precizat cât va dura procesul de revizuire. 

În prezent, în UE se administrează patru vaccinului împotriva noului coronavirus: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna și Johnson&Johnson.

La începutul lunii trecute, Sinovac a anunţat că a treia unitate de producţie pentru acest vaccin, cunoscut în unele zone ale lumii drept CoronaVac, este pregătită, ceea ce dublează capacitatea anuală la două miliarde de doze. Potrivit companiei, peste 200 de milioane de doze de vaccin Sinovac au fost livrate la nivel global, relatează Agerpres. 

 

By admin