”Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece Covid-19 continuă să se răspândească rapid în Europa și în lume. La mai mult de un an de la primele cazuri de contagieri, continuăm să ne îmbogăţim cunoștințele despre Covid-19 și lucrăm pentru a înţelege dacă, la fel ca în cazul gripei sezoniere, vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a declarat într-un comunicat directorul Pfizer, Albert Bourla.

Compania a mai anunțat că vaccinul pentru copiii cu vârste între 6 luni și 11 ani ar putea fi aprobat la începutul anului 2022. ”Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech la copiii cu vârste între 6 luni și 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului 2021. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea acestor copii mai mici”, se arată într-un comunicat. 

Joi, Comisia Europeană a semnat un nou contract cu Pfizer/BioNTech prin intermediul căruia a mai rezervat 1,8 miliarde de doze de vaccin pentru statele membre, care vor fi livrate în perioada 2021-2023. Ungaria este singura țară care a refuzat să participe la semnarea noului contract. 

By admin