Guvernul canadian a anunțat că a comandat 38 de milioane de doze din acest vaccin.

”Am ajuns la concluzia că există dovezi puternice care arată că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile potenţiale”, a declarat dr. Supriya Sharma, consilier principal pentru Santé Canada.

”În prezent, considerăm că toate vaccinurile autorizate sunt eficiente”, a spus și dr. Marc Berthiaume, directorul Biroului de Ştiinţe Medicale de la Santé Canada, potrivit Agerpres. 

Vaccinul produs de Johnson & Johnson folosește un vector viral și este recomandat persoanelor de peste 18 ani. Principalele avantaje sunt că se administrează în doar o doză și că poate fi păstrat la temperatura frigiderului (2°C – 8°C) până la trei luni.Potrivit testelor clinice, serul are o eficacitate de 85,9% împotriva formelor severe ale bolii și de 66,1% împotriva formelor moderate. Majoritatea efectelor secundare observate au fost durere la locul injecţiei, cefalee, oboseală şi dureri musculare. 

În total, Canada a rezervat peste 400 de milioane de doze de vaccin de la şapte grupuri farmaceutice, una dintre cele mai mari rate din lume în raport cu populaţia, potrivit guvernului. Bilanțul epidemiei din țară depășește 878.290 de cazuri de Covid-19  şi 22.150 de decese.

Pe 28 februarie, vaccinul Johnson & Johnson a fost autorizat și în SUA. UE așteaptă analiza Agenției Europene a Medicamentului, care a anunțat că va lua o decizie privind autorizarea serului pe 11 martie. 

By admin