Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a precizat marți, 4 mai 2021, că pe teritoriul țării noastre nu au fost înregistrate cazuri de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinarea anti-COVID-19. Valeriu Gheorghiță a asigurat că astfel de situaţii nu pot trece neobservate, dacă s-ar întâmpla.

„Nu avem raportări de cazuri documentate medical de tromboze de sinus venos cerebral după vaccinare cu niciunul dintre tipurile de vaccinuri pe care le folosim. E puţin probabil ca aceste informaţii să treacă neobservate, neraportate, să nu fie aduse în atenţia autorităţilor sau în spaţiul public.

Sunt convins că există un număr de reacţii adverse minore, comune care nu sunt raportate, însă reacţiile severe totdeauna sunt raportate sau ele, chiar dacă există o întârziere legată de documentarea medicală a cazului, sunt raportate atât de către colegii profesionişti din domeniul sănătăţii, cât şi de pacienţi sau de aparţinători”, a răspuns Valeriu Gheorghiţă, marţi după-amiază, întrebărilor jurnaliștilor.Acesta a menționat că reacții alergice „există pentru orice tip de vaccin, pentru orice tip de tratament”. Legat de posibilele reacții alergice ce pot apărea în cazul vaccinării anti-COVID-19 la medicul de familie, Valeriu Gheorghiţă a menţionat că „orice medic de familie are trusă de intervenţie, care nu este de astăzi şi nu trebuie să fie de astăzi”.Gheorghiță a mai precizat că dozele cu adrenalină sunt distribuite de către autorităţi medicilor de familie care fac parte din campania de vaccinare.Vaccinarea anti-COVID-19 a început de miercuri, 4 mai, în cabinetele medicilor de familie cu vaccinul Johnson&Johnson (Janssen). Citește și Valeriu Gheorghiță solicită implicarea medicilor de familie în campania de vaccinare anti-Covid. Ce a cerut șeful CNCACV Direcțiilor de Sănătate Publică 

By admin